Verkwikkend Friesland

Geniet van natuur en cultuur

Bed & Breakfast 't Keallehûs in Oentsjerkis gelegen in een prachtig groen en waterrijk gebied, op 15 kilometer afstand van Leeuwarden. Adem de frisse lucht in tijdens een wandeling door de polder of ga een dagje cultuur snuiven in het historische centrum van Leeuwarden.

Ontdek wat Friesland u te bieden heeft

Natuurliefhebbers en cultuursnuivers vervelen zich geen moment in Friesland. Maak een fraaie fietstocht door natuurgebieden Bûtenfjild en de Ryptsjerkerpolder of bezoek levendig Leeuwarden voor een middagje shoppen in de historische binnenstad.

Wat u nog meer kunt doen in Oentsjerk en omgeving:

  • Eten bij It Wapen van Fryslân 
  • Adellijke Tuinen bezoeken 
  • Fietsen door de vogelreservaten 
  • Golfen bij Golfclub De Groene Ster 
  • Blauwe Bruggetje bezoeken 
  • Wandelen door de bossen

It Wapen van Fryslân

Bijkomen na een lange wandeling doet u bij Kafee It Wapen van Fryslân, op 800 meter afstand van onze Bed & Breakfast. Kom langs voor een lekkere snack of warme maaltijd. Daarnaast kunt u hier terecht voor meer dan 100 bieren op fles en 18 bieren van de tap.

Golfclub De Groene Ster

Golfen op één van de mooiste golfbanen van Nederland doet u bij Golfclub De Groene Ster.

Geniet hier van een sportieve ochtend of middag met schitterend uitzicht op de omgeving.

Adellijke Tuinen

De Adellijke Tuinen in de omgeving zijn het bezoeken meer dan waard. Breng een bezoek aan de Stania-State tuin, waar u wandelt langs een uniek landgoed.

Blauwe bruggetje

Fiets de elfstedenroute en bezoek het Blauwe Bruggetje. Bedekt met blauw/witte tegeltjes waarop alle schaatsers die de tocht voltooiden staan afgebeeld.

Vogelreservaten

Pak één van onze leenfietsen en maak een prachtige fietstocht door de vogelgebieden van Friesland. Hoor de vogels tjilpen en spot misschien wel een ooievaar.

Bossen

Geniet van de bosrijke omgeving die Friesland u te bieden heeft. Naast de bossen liggen ook ruige natuurgebieden, een zandrug en wetlands op u te wachten.

Contactgegevens

Adres

Wynzerdyk 35

9062 GP Oentsjerk

Telefoon

058-25 63 858
06-41763593
E-mail

info@keallehus.nl
Routebeschrijving